El govern espanyol ‘rescatarà’ exemplars de nacra per evitar-ne l’extinció

Les agafarà del Delta de l’Ebre, l’única regió en què el mol·lusc encara no s’ha infectat

El Consell de Ministres ha aprovat el ‘rescat’ de 215 exemplars sans de nacra mediterrània per al seu manteniment en cinc centres especialitzats amb la finalitat d’evitar que es contagiïn amb el protozou Haplosporidis, que ha posat aquest mol·lusc en situació “catastròfica”.

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient destinarà 491.521 euros al rescat d’aquests exemplars del Delta de l’Ebre, concretament a l’Ametlla de Mar (Tarragona), on habita l’única població espanyola que fins al moment no s’ha vist infectada.

Cinquanta d’aquests exemplars seran traslladats a l’Institut d’Investigació i Formació Agrària i Pesquera (IFAPA) de Huelva, uns altres 50 a l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) de Múrcia, un centenar a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Tarragona, deu a l’Institut d’Investigació en Medi Ambient i Ciència Marina (IMEDMAR) de Calp i cinc a l’Oceanogràfic de València.

Amb aquesta mesura es tracta no només d’evitar la seva infecció, sinó de mantenir una espècie amb una funció ecològica bàsica per a la preservació de la biodiversitat i disposar d’una reserva genètica que permeti desenvolupar en un futur un programa de cria en captivitat, segons ha explicat el govern espanyol en una nota.

L’espècie ha patit un esdeveniment de mortalitat massiva a Eivissa, Formentera, Almeria, Múrcia i Torrevieja que s’ha estés per la Mediterrània fins a afectat a totes les poblacions de les costes de les Balears, País Valencià, Múrcia i Andalusia.

Últimas Noticias

INFO VERDE

DIRECT SALE OF LOCAL PRODUCTS

Promoting locally-sourced foods requires supporting local agriculture by purchasing directly from small farms. This ecological and seasonal production rescues the traditional varieties that are slowly disappearing and favours the recovery of our cuisine.

WATER

Using the slogan “Water is a scarce resource. Think about it!”, the Department of the Environment, Agriculture and Fisheries launched a campaign

WASTE MANAGEMENT

Amics de la Terra has launched ALARGASCENCIA, a directory of establishments that repair, rent, exchange and sell second-hand items. We are thankful

FIRE PREVENTION

Fires are the biggest threat to Mallorca’s forest regions. The latest data collected by the General Directorate of Natural Spaces and Biodiversity